Fittderma

bőrgyógyászati és orvosetésztétikai centrum

Injekciós ránctalanítás

Az évek múlásával, főként az ,, arcukat aktívan használó” munkakörökben (tanár, pszihológus, ügyfélszolgálaton ) dolgozók arcán a mimikai ráncok folyamatosan mélyülnek. A genetikai adottságok mellett számít az étkezés, a dohányzás, a napi folyadékbevitel és külső ártalmak mennyisége is.

részletesen

A nagy izomcsoportok összehúzódásai , főként a szemöldökök között (glabella), a homlok és a szemkörnyék bőrén akár már a 30-as életkortól eredményeznek jól látható ráncokat.

Az Alluzience ( tisztított botulinum toxin )az egyik legjobban ismert és leginkább pontosan adagolható anyag. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően már idegen (pl. tojás vagy állati ) fehérjéket sem tartalmaz, laktóz- és tartósítószer mentes . A kezeléskor használt mennyiségnek nincs általános hatása, az anyag néhány nap alatt ,,köt be „, ezért a korai időszakban észlelt eltérés helyi meleg alkalmazásával felfüggeszthető. Reverzibilisen (visszafordítható módon) meggátolja az izmok összehúzódásáért felelős ingerület-átvivő anyagnak, az acetilkolinnak a felszabadulását. Az izmok nem károsodnak, csak átmenetileg ellazulnak, ennek mértéke és ideje némileg függ a beadott mennyiségtől, a beadás helyétől, a bőr állapotától és életmódi tényezőktől. Megfelelő szakember által alkalmazva természetes hatást nyújtó látványos fiatalító esztétikai terápia.
Az injekció hatása 3-6 hónapig tart, majd ismételhető, azonban évente 3 alkalomnál gyakrabban nem javasolt a használata.

Ellenjavallatok:

  • Terhesség , anyatejes táplálás
  • Speciális ideg-izom betegségek
  • Bizonyos autoimmun betegségek
  • Heveny betegségek, fertőzések a bőrfelszínen
  • 18 év alatt és 65 év felett

Tudnivalók kezelés előtt
Ép bőrön végezhető el. A kezelés előtti konzultáció során kitérünk a kikérdezéskor az autoimmun, ideg- vagy izomsorvadással járó családi és egyéni kórtörténetre, előzetes kezelés során tapasztalt mellékhatásokra, szövődmémnyekre, allergiával kapcsolatos minden kórtörténeti adatra.

Célszerű a kezelés utáni első héten lemondani az intenzív sporttevékenységet, uszoda-, szauna programokat és 2 hétig ne legyen kozmetikai kezelés vagy arcmasszázs.

A ránctalanító injekciós kezelés menete
Megbeszélés, újabb kikérdezés és teljes körű tájékoztatást követően beleegyező nyilatkozat aláírása és fotó készül.

Bejelöljük a beavatkozás pontjait a mimikai izmoknak és kezelt régiónak megfelelően.

A kezelés 10-15 percig tartó, gyors, pár apró szúrással járó esztétikai beavatkozás.

A kezelés során 1-2 vércsepp megjelenhet. A bevérzés ritka, de előfordulhat, illetve aznap a kis ,,dudorok” (a beadott kis bólusok) még láthatók.

Teendők kezelés után
A kezelés napján ne hajoljon, ne lógassa a fejét, ne masszírozza az arcát és kerülje a meleget, gőzt.

Egy hétig nem javasolt az intenzív testedzés, napozás, szolárium. Az arc melegítése, szauna és az uszodahasználat mellőzése ajánlott.

Ha bármilyen nem kívánatos változást észlel a beavatkozást végző orvost azonnal értesíteni kell a +36-70/5316210 telefonszámon vagy a dr.harsanyi.emese@gmail.com email címen. Ebben az esetben soron kívüli, ingyenes konzultációt biztosítunk.