Fittderma

bőrgyógyászati és orvosetésztétikai centrum

körömgomba kezelése

Neodínium YAG lézerrel

A kezeléseket a szórád márton úti rendelőnkben végezzük

A körömgomba kezelése gyakran elhúzódó, nehézkes. Még akkor is 6 – 12 hónapig tart ha a megfelelő belsőleg szedett gyógyszer és lakk formájában helyi kezelést alkalmazunk.

Az utolsó 3 – 5 mm-es gombával fertőzött körömlemez még hónapokig veszélyezteti az ép körmöket és esztétikailag is előnytelen. Ebben tud hatékony, gyors segítséget nyújtani a lézeres körömgomba kezelés.

A kezelést orvosi konzultáció előzi meg, ennek során a fertőzés súlyosságától és az egyéb alapbetegségektől függően a pácienssel közösen dolgozzuk ki a kezelési tervet.

részletesen

Többnyire kombináljuk a belsőleg szedett gyógyszer, felszínesen alkalmazott (többnyire lakk formájában) gombaellenes szereket. Kiegészítő , a gyógyulást gyorsító módszer a lézeres kezelés. 

Gyors, hatékony, biztonságos kezelés, mely minimális fájdalommal jár. A hosszúhullámú lézerfény bejut a körömlemezen belüli gomba fonalakba, elpusztítva azokat.

A lézersugár nem károsítja sem a körömlemezt, sem a környező szöveteket. Egyes gombákat bennük elnyelődve direkt módon pusztít el, míg más típusúakat a köröm hőmérsékletének megemelésével, indirekt módon.

A kezelt körmök számától és a fertőzés súlyosságától függően a 15-40 percig tartó kezelést 3-4 alkalommal kell megismételni.

Ellenjavallatok

  • terhesség
  • a kezelt terület bőrének gyulladással járó eltérései
  • súlyos nyiroködéma (lymphoedema)
  • a láb vérkeringési zavara (ütőeres és/vagy vénás )

Feltételek a gyors, tartós és teljes gyógyulásért

A cipő, a zokni és a láb (az érintett terület) folyamatos fertőtlenítése a kezelés alkalmával adott információk szerint. Ózonos cipőfertőtlenítő géppel rendelkezünk, a kezelés alkalmával 1-2 pár cipő fertőtlenítését vállaljuk.

A kezelés első hónapjában a lassú körömnövekedés miatt általában alig észrevehető a javulás a körmön, ezért nagyon fontos a kitartó ápolás!

A lézeres kezeléssel nem sérül a köröm és végérvényesen megszüntethető a körömgomba! Az eredmény pedig nem más, mint az újra egészségesen szép körmök és az ezzel járó tökéletes komfortérzet a mindennapokban !