Fittderma

bőrgyógyászati és orvosetésztétikai centrum

Frakcionált széndioxid

lézeres beavatkozások

A bőr korai öregedésének első jelei : a finom ráncok, a pigmentfoltok, a kissé egyenetlen bőrfelszín illetve tág pórusok már fiatalon akár 25 éves korban is megjelenhetnek.

Az életkor előrehaladtával csökken a bőr kollagén és rugalmas rost tartalma, kialakulnak a mimikai ráncok, a bőr tónusa csökken, megereszkedik.

részletesen

Ezen eljárás keretében az előzetes konzultációt követően megtörténik az arc teljes területének analízise.

A bőrtípus, életkor és az egyéni tényezők figyelembe vételével valamint a lézerkészülék beépített szoftvere segítségével határozom meg a kezelés menetét.

A beavatkozás után a bőr minősége javul, felszíne simább lesz, a felszínesebb ráncok kisimulnak.

Ezt az eljárást a saját kollagén indukciós módszerek közé soroljuk, mivel hatására a bőr alatti kötőszövetben kollagén termelődést indul be, mely nyilván sokkal tartósabb, mint az idegen anyagok. 

Azoknak ajánljuk, akik már a bőr korai öregedésének első jeleitől hatékonyan és gyorsan szeretnének megszabadulni, kedvező áron.

30 éves kor felett fokozódnak a bőr öregedésének tünetei: pigmentfoltok , finom majd mélyebb ráncok, tágabb pórusok, faggyúmirigy zavarok jeleit látjuk. A leginkább érintettek a napsugárzásnak kitett területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfejek. Ezen területek vizsgálata után, a lézerkészülék beépített szoftvere segítségével és próbakezelés eredményének figyelembe vételével történik meg a kezelés. 

A lézeres kezelés után a felszínes és kissé mélyebb ráncok is kisimulnak, a pigmentfoltok eltűnnek, a bőr egyenletes, feszes lesz. Az apróbb hegek, egyenetlenségek is eltűntethetők.

A lézeres resurfacing kezeléseknek köszönhetően a páciensek bőre élettelibb, tömöttebb, a mimikai ráncok alig láthatóvá válnak. Későbbre tolódik egy esetleges plasztikai sebészeti beavatkozás szükségessége. 

A kívánt eredmény eléréséhez általában egy-két kezelés szükséges. A második lehet részleges arckezelés (pl. a T vonalban tág pórusok, korábbi aknés hegek maradványai ).

A kezeléseket 4-5 hetente lehet ismételni. A felépülési idő 3-5 nap, fényvédelem legalább 3 hónapig (SPF 50 +) illetve a nyári időszakban folyamatosan szükséges.

A lézeres mélyhámlasztás a legjobb módszer a gyors és hatékony bőrfiatalításra. A 40-45 éves kor felett megjelenő ráncok és a velük együtt járó bőrelváltozások ( pigment-egyenetlenségek, szaruzavarok, hegek ) eltüntetésére. Megújítja, fiatalítja, feszesíti a fakó, fénykárosodott bőrt, a felületes, apró ráncok eltűnnek, a mélyebbek felszínesebbé válnak. A bőr simább, bársonyos tapintású lesz, tartása, állaga lényegesen javul.

A kezeléseket 4-5 hetente lehet ismételni. Általában 1-3 kezelés elegendő.

A felépülési idő 5-7 nap, fényvédelem legalább 3 hónapig (SPF 50 +) illetve a nyári időszakban folyamatosan szükséges. 

A kezelés után a bőr mélyebb rétegei felé vezető csatornákon keresztül mezoterápiás hatóanyagokat tudunk bejuttatni (hyaluronsav, C- vitamin, antioxidánsok, stb.).

A frakcionált lézeres kezelés előnye, hogy az általam használt eszköz Bison Fire X-el széndioxid lézeren csaknem 3000 beállítási módra van lehetőség. A beépített szoftver is megvizsgálja a páciens bőrtípusát, hidráltsági állapotát. A beállítások az arc különböző területein változtathatók. Ennek függvényében a bőr felsőbb rétegeit tűhegynyi pontokban elégeti, míg mélyebben elpárologtatja az útjába eső hámsejteket, hegeket, ereket, faggyúmirigyeket. Az általa képzett termikus ingerhatás a bőrben intenzív regenerálódást indít be, a kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek újra aktivizálódnak és fokozott termelésbe kezdenek. 

A kollagén-képződés elindulása 4-8 hét , mely azonban hónapokig, vagy akár 1-2 évig is fennáll. A bőr felszínén kis pörkök lesznek, melyek néhány nap alatt leválnak. A mélyebb rétegben zajló kollagén és rugalmas rost képződésnek köszönhetően a bőr fiatalos, üde, rugalmasabb, hidratáltabb lesz.

Valamennyi kezelés típust a napsugárzásnak leginkább kitett bőrfelszíneken: arc, nyak, dekoltázs, kézfejek végezzük. 

Nagyon fontos a kezelés előtti konzultáció, és a tesztkezelés, melyet az arc kevésbé látványos területén végzünk, ennek alapján állítjuk fel a kezelési tervet.

A tág pórusú bőr komoly kozmetikai problémát jelent nők és férfiak esetében is. A bőr fénylik, zsíros kinézetű, a pórusokban meggyűlhet az alapozó vagy a smink nem lesz hibátlan a melegebb nyári napokon. Sikeresen és tartósan orvosolható szén-dioxid lézeres kezeléssel, melynek eredményeképpen a pórusok összehúzódnak, a bőr bársonyos lesz, a faggyútermelés is csökken. Nem elhanyagolható, hogy a kezeléssel az aknés nyomok eltűnnek, a ráncok is halványodnak.

A kezelést ajánlott az őszi, téli hónapokban elvégezni, mert a fényvédelem szempontjából ideális időszak. A lézeres arckezelés előtt 2 héttel nem javasolt a szolárium , kozmetikai tetoválás, illetve előtte 6-9 hónappal a retinoid (aknéban használt ) kezelés.

A kezelés előtti konzultáció során ezekre és más szedett gyógyszerekre, kezelésekre részletesen kitérünk.

Első lépésben a kezelendő terület megtisztítjuk, fertőtlenítjük, majd fájdalomcsillapító krémmel fedjük 45-60 percig. Ezt követően újra megtisztítjuk, fertőtlenítjük, majd elkezdjük a lézeres kezelést. 

A kezelés után komplex bőrfiatalító kozmetikumokat (mezoterápiás anyagokat) helyezünk, miközben gondoskodunk a hűtésről is. A mezoterápiés anyagokat a kezelt bőrterülettől, a páciens életkorától és a fő kozmetikai panasztól függően , személyre szabottan állítom össze. A lézeres kezelés után egyéntől és a kezelés típusától (mélység )függően általában 3-5 napig az arcbőr kissé duzzadt, kivörösödik, égő jellegű érzés, enyhe viszketés jellemző. A bőrpír és duzzanat mérséklődés után a bőr finom hámlás formájában megújul. Az új bőrfelszín rózsaszínes lesz, majd lassan normális bőrszínűvé válik. Az utógondozás nagyon fontos. Írásos ápolási útmutatóval , megfelelő vényekkel és krémmel ellátjuk.

A beavatkozás után 1 hétig kerülni kell a fokozott izzadással járó, megerőltető sporttevékenységet és valamennyi vízben végzett sportot, illetve a szaunát, gőzfürdőt , párás közegben tartózkodást . Nagyon fontos a magas faktorszámú (SPF 50+) napvédő krém használata a kezelés után 4-6 hétig,illetve a nyári időszakban folyamatosan. A szolárium használata 3 hónapig kerülendő.

A felépülési idő 2-3 nap, fényvédelem legalább 3 hónapig (SPF 50 +) illetve a nyári időszakban folyamatosan szükséges.

A kívánt eredmény eléréséhez általában egy kezelés elégséges.

 • átmeneti bőrpír, pirosság, duzzanat
 • érzékeny bőrfelület, esetleg fájdalom
 • barnás vagy világos foltok (hyper/hypopigmentáció)
 • herpes aktivizálódása (megelőző kezelést biztosítok )
 • bakteriális felülfertőződés
 • hegesedés
 • Terhesség, szoptatás alatt
 • Cukorbetegég
 • Autoimmun-, aktív kezelést igénylő daganatos betegség, immunszupresszív kezelés
 • Aktív fertőzés (bakteriális, gombás, virális) a kezelendő bőrfelszínen
 • Kóros hegesedésre (keloid) való hajlam
 • Epilepsia
 • Megelőző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek ( pigmentációs rendellenességek)
 • Isotretinoin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt, ill. fél éven belül
 • Fényérzékenységet fokozó gyógyszerek szedése alatt.