Fittderma

bőrgyógyászati és orvosetésztétikai centrum

Mezoterápia

A kezelés után komplex bőrfiatalító kozmetikumokat (mezoterápiás anyagokat) helyezünk, miközben gondoskodunk a hűtésről is. A mezoterápiés anyagokat a kezelt bőrterülettől, a páciens életkorától és a fő kozmetikai panasztól függően , személyre szabottan állítom össze. A lézeres kezelés után egyéntől és a kezelés típusától (mélység )függően általában 3-5 napig az arcbőr kissé duzzadt, kivörösödik, égő jellegű érzés, enyhe viszketés jellemző. A bőrpír és duzzanat mérséklődés után a bőr finom hámlás formájában megújul. Az új bőrfelszín rózsaszínes lesz, majd lassan normális bőrszínűvé válik. Az utógondozás nagyon fontos. Írásos ápolási útmutatóval , megfelelő vényekkel és krémmel ellátjuk.

részletesen

A bőr középső (mezo) rétege, az irharéteg , ahol a bőr rugalmasságát, feszességét adó kollagén rostok termelődnek. Az ide bejuttatott hatóanyagok fogják tehát legeredményesebben gátolni a bőr öregedését. Fontos az is, hogy ezek a molekulák ne kerüljenek túl mélyre a bőrben, hiszen akkor az immunrendszer aktiválódik, lebontja a hatóanyagokat, és a nyirokkeringésbe kerülnek. Vagyis a megfelelő hatóanyagot, a megfelelő mélységbe kell juttatnunk.

A hámréteg nehezen átjárható a hatóanyagok, különösen a nagy molekulák- a hyaluronsav, vagy a fehérjék-számára, mivel elsősorban a védelem a szerepe.A hatóanyag bejutása rendelőnkben tűk által nyitott csatornán keresztül történik. 

Lehetőség van orvosi, mikrotűkkel fecskendőből célzottan a problémás terültekre bejuttatni az aktív hatóanyagokatlekulákat vagy dermarollerrel történő bevitelre is. Mindkettő biztonságos.

A hatóanyagok általam évek óta használt megbízható, steril, hatékony anyagok.  Az Apriline Meso illetve a ClinicCare termékcsaládot használom. Hialuronsavat, C vitamin és más bőröregedés gátló hatóanyagot tartalmaznak optimális összetételben. A kezeléssel a bőr hidratáltsága is lényegesen növelhető. Nagy előnye még a kezelésnek, hogy csak a bőrben hat, így nincsenek kockázatos mellékhatásai a szervezetünkre. A 4-5 hetente ismételt kezelések már a 3. alkalomtól látványosak, az 5. -6. kezelés után akár fél évig fenntartható a kívánt eredmény.

Alkalmazás:

  • laza, megereszkedett bőr feszesítése
  • bőrfiatalítás
  • pattanások után visszamaradt hegek
  • pigment foltok halványítása
  • striák kezelése
  • tág pórusok